Darrerament m'ha donat per fer pa a casa.
És relativament senzill i el gust (i la durada!) no té res a veure amb el del que adquirim a la major part de forns o despatxos de pa.
3 parts de farina, 1 d'aigua i llevat fresc de forner (això ho poso a ull: 20/30gr).
Millor no posar sal per a no entorpir la feina al llevat.
Treballem la massa uns 10 minuts.
La deixem pujar (millor a un lloc calentó o arreserat).
En uns 40' ja la tenim llesta.
La tornem a treballar i ja li donem la forma del pa.
Fem una creu a la part superior amb una fulla ben esmolada.
La deixem reposar 10 ó 15', i el posem al forn preescalfat a 150º.
La deixem reposar 10 ó 15', i el posem al forn preescalfat a 150º.
En uns 45' estarà llest.
El treiem i el deixem refredar al damunt d'una reixa.
Per a obtenir més crosta hem d'anar ruixant aigua amb un pulveritzador durant la cocció.
A la massa també podem afegir un raig d'oli, 1 ou, fruits secs, mantega... És qüestió d'anar experimentant!
2 comentaris:
Quina bona pinta!!!!
A casa també ens fem el pa i la veritat és que val molt la pena, sobretot per la salut! Bon any i feliç Cada Dia!
Moltes gràcies Lídia.
Bon any i molta felicitat per a tu també! Ah, i molts pans! ;)
Publica un comentari a l'entrada