Bienvenidos/as!

Bienvenidos/as!
Porque escoger es un derecho... o por lo menos debería serlo

dimecres, 2 de juliol del 2008

Post concertum: Antònia Font & The New Royal Philharmonic 4 Quesos Orchestra

_______________________________________________



Antonia Font & The New Royal Philharmonic 4 Quesos Orchestra
Teatre Monumental (Mataró)
Diumenge, 29 de Juny, 21:30h





Com a plat fort del festival “Cruïlla de Cultures” d’enguany, Antònia Font i The New Royal Philharmonic 4 Quesos Orchestra, que en aquesta ocasió era formada per membres de l’Orquestra de Girona, ens van portar diumenge a Mataró el seu darrer treball “Coser i Cantar”.

Se’m fa difícil precisar quin pot ser exactament el secret del seu èxit però el cas és que, en les dues oportunitats que he tingut de veure’ls en poc temps en directe, he sortit dels concerts com si m’haguessin injectat un “sèrum de l’alegria”.

No sé el què és: ¿Les melodies?, ¿Lo sorprenent de les seves lletres, absents de negacions?, ¿L’energia positiva que transmeten des de l’escenari?, ¿La veu d’en
Pau Debón?, ¿El posat sempre ultraseré, observador i atent d’en Joan Miquel Oliver?, ¿La memòria genètica de les meves mitocòndries Balears?... No ho sé.

Si el concert del Gran Teatre del Liceu va ser apoteòsic, no ho va ser menys el del diumenge al Monumental, amb les entrades exhaurides des de feia un parell de setmanes i on ja abans de començar, un cop arribada l’hora anunciada d’inici, el públic que l’omplia de gom a gom, va començar a aplaudir en senyal de reclam dels artistes a l’escenari.

Com ja és habitual “Alegria” i “Wa yeah!” ens van arrancar de les butaques.
En els bisos, van ser obligats literalment a repetir-les ja que, abans de que ells comencessin a interpretar els temes, el públic ja feia estona que els cantàvem a l’uníson. Fins i tot una part del públic va improvisar una conga a la platea...


En resum: Dues hores de festassa total i bon rotllo a dojo!




"Antònia Font" son:

Pau Debón, veu
Joan Miquel Oliver, guitarra
Pere Manel Debón, bateria
Joan Roca, baix
Jaume Manresa, teclats


www.antoniafontoficial.com
www.myspace.com/antoniafont